2020-05-14 17:05:59• hírek • Bede Emőke

A játszóterek egyelőre még nem, de a Kossuth-kert már biztosan megnyitja kapuit

A szükségállapot lejártával ismét megnyitja kapuit a látogatók előtt a szatmári Kossuth-kert – egyebek mellett erről is beszélt csütörtöki sajtótájékoztatóján Kereskényi Gábor polgármester.

Mint elhangzott, jelenleg azon dolgoznak, hogy felkészítsék a parkot a nyitásra: lemosták a járdákat, lenyírták a füvet, és megkezdték a szezonális rovar- és kullancsirtást is. Hasonlómód gondoskodnak a város 49 játszóteréről is, viszont a közegészségügyi hatóság javaslatára ezek egyelőre még zárva maradnak – magyarázta a városvezető. Hozzátette: amennyiben a törvénykezés megengedi, az éttermek, bárok teraszai – az óvintézkedések betartása mellett – ismét megnyithatnak.


Tömegközlekedés csak maszkban

Kereskényi Gábor a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a Transurban tömegközlekedési vállalat ezentúl teljes kapacitásának 85 százalékával fog működni, a buszokon való maszkviselés pedig kötelező lesz. Annak érdekében, hogy a sofőrök biztonságban végezhessék munkájukat, az utasok csak a második és a harmadik ajtókon szállhatnak fel és le, a végállomásokon pedig minden járművet lefertőtlenítenek. Mindezek mellett a polgármester felhívta arra is a figyelmet, hogy az autóbuszok NEM fognak elindulni a megállókból, amennyiben az utasok nem tartják be a készenléti állapot idejére szóló előírásokat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: